Bisca A/S

Historien om Bisca

Bisca dækker over mærkerne Karen Volf, Karen’s Bakery, Snøfler®, All in one® og MØN, der tilsammen tilbyder forbrugerne et bredt sortiment af nydelsesprodukter fra de lækreste kager til velsmagende og sunde kiks og barer.

Siden 1968 har vores produktion ligget i Stege på Møn, hvor vi sætter en ære i lokal produktion, der strækker sig helt tilbage til 1890. 

Vores administration, salg og marketing har til huse i Albertslund.

1890

Bisca har en lang historie, som udspringer tilbage i 1890, hvor den unge Karen Volf iværksatte sit livsværk. Karen Volf var i sandhed foran sin tid, og vi er stolte af, at vores over 130 år lange historie rækker tilbage til en af Danmarks første iværksætterkvinder. Som blot 26-årig åbnede Karen Volf sammen med sin mand, Christen Adolf Wolff, et bageri på Strandvejen i Hellerup, hvor de begyndte at producere sand- og honningkager.

1893

Kagesalget på Strandvejen blev lynhurtigt en succes, og tre år efter åbningen flyttede Karen Volf og Christen Adolf Wolff til Strandvejen 78 og udvidede forretningen med et konditori, der blev et populært mødested for Hellerups borgere – netop i en tid, hvor det var blevet moderne at gå på konditori såvel som at gå på visit, hvor der blev serveret kaffe og kage. Man ved, at Kongehuset også kom på visit for at smage på de gode kager og den dag i dag, er vi i Bisca stolte af at kunne kalde os for Kongelig Hofleverandør.

1900

Konditoriet i Hellerup erhvervede sig sin egen kageautomobil. Som noget nyt og opsigtsvækkende kunne man nu telefonere ind og få bragt sine kager ud i kagebilen med reklamer på siden.

1922

Karen Volf etablerede et kiksebageri med engelsk inspiration fra de klassiske Digestive kiks og Mariekiks.

1924

Datteren Harriet Volf Jensen gik, ligesom sin bror Holger Volf i 1917, ind i forretningen, og familien formåede at etablere et landsdækkende salg af kiks og kager.

1946

Året efter Danmarks befrielse dør Karen Volf i en alder af 82 år.

1956

Den internationale koncern OTA køber opskrifts- og navnerettighederne til Karen Volf.

1967

Efter nogle år på internationale hænder købte Poul Spangsberg retten til Karen Volf mærket. Poul Spangsberg var Grosserer og nedsatte sig i 1953 som selvstændig med salg af margarine til bagere i københavnsområdet. Spangsberg begyndte løbende at modtage færdigindpakkede kager som betaling fra bagerne, som han solgte videre til købmænd rundt om i København. Denne idé var så god, at Spangsberg i 1956 oprettede et mindre lager med navnet ’Biscuit Centralen’ med det formål at sælge til selvstændige kagebusgrossister.

1968

Efter at have skiftet lagerlokaler tre gange på grund af stigende efterspørgsel tog ’Biscuit Centralen’ egne specialopførte lokaliteter i brug, og herefter gik udviklingen og udvidelsen hurtigt.

1968

Produktionen flyttede til Stege, hvor vi er stolte af vores placering på det skønne Møn, og hvor vi sætter en ære i lokal produktion.

  • 1969. Kapaciteten i Stege fordobles.
  • 1971. Kapaciteten i Stege tredobles.
  • 1972. ’Biscuit Centralen’ omdannes til Karen Volf A/S.
  • 1973. Fabrik Moster’s med produktion af lagkagebunde overtages.
  • 1973. Udvidelse på Møn med 2000 kvadratmeter.
  • 1973. Eksportanlæg etableres.

1973

Foruden at være det overordnede brandnavn for virksomheden er Bisca ligeledes det brand, som vi eksporterer under til markeder over hele verden. Eksportforretningen blev grundlagt i 1973.

Hjemmebageriet Ullemark med produktion af butterdejsprodukter såsom franske vafler, kringler og tarteletter blev overtaget.

1979

Eget eksportselskab under navnet Karen Volf International A/S blev stiftet, og i dag er Biscas klassiske småkager og Butter Cookies internationalt kendte og værdsatte.

1997

Koncernen skiftede navn fra Karen Volf A/S til Bisca A/S, der den dag i dag dækker mærkerne Karen Volf, All in One, MØN og Snøfler. Samtidig blev Bisca udnævnt til Kongelig Hofleverandør, hvor vi er stolte af at levere vores historiske og velsmagende produkter til Hendes Majestæt Dronning Margrethe og det danske hof.

2010

Bisca blev en del af den norske koncern SCANDZA, som tilbyder forbrugere ikoniske skandinaviske mærker. I SCANDZA tror man på, at de bedste mærker kombinerer god smag, kvalitetsingredienser, attraktive og bekvemme designs såvel som at være bæredygtige – idealer som vi i Bisca identificerer os 100% med.

2015

Med 125-års jubilæet for Karen Volf i 2015 forbød vi anvendelsen af buræg, og Bisca bager nu kun med frilandsæg. Samtidig blev vi 100% RSPO-certificeret (Roundtable of Sustainable Palm Oil) på alle de produkter, som vi producerer på fabrikken i Stege. Således er alt den palmeolie, som findes i Biscas produkter bagt på Møn, blandt de blot 18% af den samlede palmeolieproduktion i verden, som er RSPO-certificeret. Den RSPO-certificerede palmeolie står for en bæredygtig produktion, ingen afbrænding af skovområder, ingen trussel mod orangutanger og andre dyr, plads til også de helt små producenter og bønder, samt at det lokale samfund skal godkende, når der anlægges plantager. Du kan læse mere om RSPO her: https://rspo.org/about.

2016–2020

Kammerjunkere er en sand sommerklassiker, og der er ingen koldskål uden Karen Volfs velsmagende kammerjunkere. Vores bageri på Møn kan producere op til 230.000 kammerjunkere i timen. Hvis man lavede en kæde af alle de poser kammerjunkere, som vi producerede fra 2016 til 2020, så ville kæden blive ca. 10.000 km. lang.

2021

Ejerskabet af Bisca A/S bliver overtaget af det norske investeringsselskab Jordanes, med henblik på at samle ikoniske fødevarebrands med smag for kvalitet, på tværs af Skandinavien.

2022

PostNord lancerer en frimærkeserie for at hylde 10 kvinder der igennem tiden, har gjort sit aftryk på verdenen som vi kender den. Karen Volf er en af disse kvinder og er blevet en rollemodel for kvindelige iværksættere, ved at skabe et internationalt kageimperium, i en tid hvor kvinder hørte til i hjemmet.

Nu

I Bisca er vi i dag ca. 270 ansatte, hvoraf 20 uddannede bagere hver dag hjælper med at bage vores kiks og kager. Vores innovationsteam består af nogle kageelskende eksperter, der hver dag arbejder på at udvikle nye, smagfulde kiks, kager, småkager og müslibarer samt forfine de klassiske opskrifter med respekt for Karen Volfs lange tradition for bagværk af høj kvalitet.